https://www.asmpersonaltraining.nl

Wat kan ik doen tegen spierpijn?

Wat kan ik doen tegen spierpijn?
Intensief sporten is hartstikke lekker. Want door te sporten word je fitter, voel je je sterker en ga je er ook nog eens beter van uitzien.

Het enige nadeel van hard trainen is dat je de dagen erna nogal wat spierpijn kunt hebben. Nu is spierpijn helemaal niet erg, mits je er natuurlijk verantwoord mee omgaat.

5 anti-spierpijn tips!

Wat is spierpijn?

Door het langdurig of overmatig belasten van spieren kan er een ophoping ontstaan van afvalstoffen, met name melkzuur. Dan krijgt u pijn, kramp of een stijf gevoel in de spieren. Over het algemeen verdwijnt spierpijn vanzelf binnen enkele dagen.

  1. Stap in een ijskoud bad – als je durft 😉
  2. Neem rust én beweeg
  3. Drink tijdens en na het sporten voldoende water
  4. Ga lekker relaxen in een warm bad
  5. Laat je masseren

Trainen met spierpijn
Trainen met spierpijn is niet slecht. Het kan vanwege de pijn wel wat vervelend aanvoelen. De kleine beschadigingen in de spieren kunnen geen kwaad tijdens het trainen. Je loopt echter wel het risico dat je door de pijn niet goed kan bewegen. Hierdoor kunnen weer andere problemen ontstaan. Daarnaast zal je mogelijk door de spierpijn niet alles uit je training kunnen halen. Dan kan het verstandig zijn toch nog een dag te wachten tot je wat minder pijn hebt.

Het is in ieder geval verstandig in beweging te blijven als je spierpijn hebt. Een goede balans tussen beweging en rust is de beste behandeling voor spierpijn. Beweging stimuleert de doorbloeding, wat goed werkt bij het herstel van spierpijn.

Ben je benieuwd naar andere lessen zoals cardio kickboksen .. klik dan hier. Wilt u meer weten over 1-op-1 training, dan is personal training bij ASM Personal training DE goede optie voor u. Kijk dan eens hier

Onderwerp: Wat kan ik doen tegen spierpijn?

Tags :
Weetjes
Share This :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *